Lentedans 49-B | 2907 AX Capelle aan den IJssel
(+31) 88-8722489
info@logi-app.nl

Controle in een woelige logistieke drukte

Je hebt iedere dag 150 voertuigen en 300 trailers op de weg, allemaal onderweg voor verschillende werkzaamheden. Hoe zorg je dan voor zo efficiënt mogelijke inzet? Voor Van Dievel Transport was het duidelijk: zij gingen aan de slag met Logi-App.

Van Dievel Transport is een familiebedrijf dat al ruim 80 jaar bestaat en gevestigd is in het Belgische Mechelen, halverwege Brussel en Antwerpen. Het bedrijf levert diverse logistieke diensten voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers, waaronder lijndiensten, shuttlediensten en dedicated transport. Opdrachtgevers hebben eigen wensen en de diensten hebben hun eigen kenmerken, hoe hou je dan overzicht en controle?

App op maat

Van Dievel wil zijn vloot zo efficiënt mogelijk inzetten en is daarom altijd op zoek naar mogelijkheden voor verbetering. Zo kwamen ze op het spoor van Logi-App, en dat bleek een perfecte aanvulling. Logi-App heeft hun app op maat gemaakt voor Van Dievel. Daardoor kunnen alle verschillende werkzaamheden overzichtelijk worden aangestuurd en gevolgd.

Alle logistieke diensten

Alle handelingen van alle diensten worden in dezelfde app verwerkt, lijndiensten, shuttlediensten, dedicated transport, enzovoorts. Van iedere zending is real time te zien wat de status is, wanneer de zending is afgeleverd, of de documenten ondertekend zijn en door wie de documenten ondertekend zijn. Van Dievel weet op ieder moment de actuele status van alle transporten, ook die van gecharterde onderaannemers.

Moeiteloos opschalen

Eén van de grote voordelen Logi-App: het werkt op een mobiele telefoon. Van Dievel geeft een mobiele telefoon met Logi-App aan een charter en klaar is Kees. Die wagen zit meteen in systeem en Van Dievel kan alle activiteiten real time volgen. Van Dievel kan zo piekdrukte eenvoudig opvangen met charters. Dat kan op ieder willekeurig moment. Het enige wat daarvoor nodig is, is een mobiele telefoon met Logi-App.

Grip op planning en uitvoer

De inzet van Logi-App gebeurt in zeer nauwe samenwerking met Navitrans, de TMS-leverancier van Van Dievel. Van Dievel maakt een planning met Navitrans en Logi-App laat real time zien hoe de planning vordert. Wanneer en hoe lang een chauffeur moet wachten om gelost te worden, wanneer en door wie wordt getekend voor ontvangst, waar en wanneer er vertraging is in het verkeer, enzovoorts.

Kostenbeheersing en meer efficiency

Daardoor weet Van Dievel precies wanneer een vrachtwagen beschikbaar is en kan zo de inzet van de wagens verbeteren. De gegevens van de ritten geven gedetailleerd inzicht in de reëele kosten. Daarmee kan Van Dievel de tarieven beter afstemmen en de facturen onderbouwen.