Hoek Transport rijdt efficiënter met minder ritten en strakke laad- en lostijden

Hoek Transport rijdt efficiënter met minder ritten en strakke laad- en lostijden

Hoek Transport uit Utrecht bestaat sinds 1959. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht en richt zich op drie takken van transport. Het bedrijf zet chauffeurs en vrachtwagens in bij klanten, verzorgt de distributie van stukgoed en pallets in de hele Benelux en maakt onderdeel uit van Transmission. Transmission is het grootste samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en distributiebedrijven in Nederland en België. De zestien partners verzorgen met 1.100 medewerkers en 460 vrachtwagens dagelijks 12.000 zendingen.

Henry Zomer directeur van Hoek Transport legt uit dat deze samenwerking bijzonder is in de transportwereld: “De samenwerking met 15 partners is wel apart want meestal lukken dit soort dingen niet zo goed. Transmission bestaat al 10 jaar en is voortgekomen uit twee andere samenwerkingsverbanden. Binnen Transmission zijn wij verantwoordelijk voor de provincie Utrecht en zo heeft iedereen zijn eigen regio en depot zoals wij dat noemen.”

Sinds 1,5 jaar maakt Hoek Transport gebruik van de Logi-App. Het bedrijf was al een tijd op zoek naar een flexibel systeem voor urenregistratie en berichtenverkeer. Via transportbedrijf Sluyter (ook onderdeel van Transmission) kwam Hoek Transport in contact met de app van LogiVisi. Zij gebruikten het product al een tijd met succes als vervanger van de traditionele boordcomputer in de vrachtwagens.

Logi-App is makkelijk in gebruik en heeft lage investeringskosten
Henry Zomer: “LogiVisi is bij ons langs gekomen om de Logi-App te demonstreren en wij waren eigenlijk gelijk enthousiast over de mogelijkheden van het product.”

“Groot voordeel is dat je niet vast zit aan een vaste boordcomputer, de app makkelijk in gebruik is en de investeringskosten laag zijn.”

De concurrentie binnen de transportwereld is groot. Daarom is het voor Hoek Transport belangrijk om zo efficiënt mogelijk te rijden met zo min mogelijk ritten en strakke laad- en lostijden.

Henry Zomer vervolgt: “Het berichtenverkeer en het monitoren van de ritten verloopt volledig via de Logi-App. We kunnen zien waar de vrachtwagens zicht bevinden en hoe lang ze stilstaan. Als de vrachtwagen ergens langer stilstaat dan gepland, krijgen wij een melding in ons scherm. We gaan dan bellen met de chauffeur om te kijken wat er aan de hand is.”

Geen urenlijsten meer voor de chauffeurs
Hoek Transport heeft 45 vrachtwagens rijden. De chauffeurs hadden nogal moeite met alle veranderingen. Zij voelden zich gecontroleerd en op hun vingers gekeken. Het bedrijf heeft daarom een bijeenkomst georganiseerd en uitgelegd wat de voordelen zijn van de Logi-App voor het bedrijf en voor de chauffeurs.

Henry Zomer: “De chauffeurs zijn nu aan het systeem gewend. Ze hoeven geen urenlijstje meer in te vullen en ze gebruiken de Logi-App nu ook zelf om te communiceren met de planning. Het is op de afdeling Planning nog nooit zo rustig geweest. Geen honderden telefoontjes meer, maar een berichtenstroom via Logi-App.”

Binnen een week up en running
Hoek Transport is erg tevreden over de Logi-App. LogiVisi heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Henry Zomer: “Je ziet dat de Logi-App steeds beter wordt. Gebruiksvriendelijker en meer gericht op de klant. Ik zou het heel erg aanbevelen. Het is een laagdrempelig product. Als je het wilt hebben heb je het binnen een week up en running.”

Related Posts

Leave a Comment